maanantai 17. marraskuuta 2014

Amandan ja Petran viikko 2

Viikko alkoi koululla. Aamulla kävimme Clairen kanssa keskustelemassa olisiko Amandan mahdollista vaihtaa harjoittelupaikkaa,esimerkiksi Petran kanssa samaan salonkiin. Claire sanoi katsovansa mitä voi asian eteen tehdä.
Ensimmäiset tunnit olivat teoriaa,esim. hiuksen rakenteesta ja päänahasta. Opettaja tietysti puhui ranskaa,mutta ystävämme Max parhaansa mukaan selosti meille englanniksi mistä on kyse. Iltapäivä oli käytäntöä ja harjoitelimme suoristuspermanentin tekoa seoksella jossa oli vauvatalkkia,hoitoainetta ja vettä. Tunti oli kovin erilainen kuin mihin olemme suomessa tottuneet,sillä opettaja laittoi sekuntikellon päälle ja meillä oli 15min aikaa levittää seos hiuksiin kunnolla. Loppuajan tunnista juttelimme muiden oppilaiden kanssa ja he olivat todella kiinnostuneita esimerkiksi siitä,millaista musiikkia suomessa kuunnellaan. Koulun jälkeen menimme viettämään iltaa maxin ja hänen kaverinsa kanssa.

Tiistai ja keskiviikko olivat vapaapäiviä jotka vietimme eläintarhassa, Parc de la tëte d'or - puistossa ja tietenkin shoppaillen.

Torstaina menimme omiin liikkeisiimme ja myös perjantai alkoi tavanomaisesti meidän omissa työpaikoissa,mutta puolen päivän aikaan Amanda sai viestin Clairelta jossa hän keroi että Amanda vaihtaisi samaan paikkaan Petran kanssa. Amanda saapui liikkeeseen ja iltapäivällä saimme kummatkin tehdä paljon värejä ja pesuja. Vaihto oli Amandan kannalta parempi vaihtoehto kuin samassa liikkeessä pysyminen,sillä hän sai tehdä perjantai iltapäivän aikana paljon enemmän alaan liittyviä tehtäviä kuin koko viime viikon aikana hänen vanhassa paikassaan.

Lauantaina heräsimme hyvillä mielin ja suuntasimme molemmat samaan työpaikkaan. Päivän aikana teimme jälleen paljon värejä ja pesuja,sekä menimme kaduille jakelemaan flaijereita ja koristelimme liikkeen ensi viikolla olevaa kampaajaviikkoa varten.

Liikkeessä työskentely eroaa todella paljon suomalaisten liikkeiden tavasta, sillä täällä pesun ja värin voi hoitaa kuka vain,mutta leikkauksen ja föönauksen hoitaa kampaaja jolle asiakas on varannut ajan.  Täällä myös työskentely on paljon hektisempää,sillä kampaajilla on parhaillaan kolme asiakasta samaan aikaan. Joten värin levitykseen saattaa olla vain 10 minuuttia aikaa, jotta aikataulu pysyy.

Sunnuntain vietimme kauneusmessuilla,mutta siitä kerromme lisää seuraavassa postauksessa.


 kouluruoka



Parc de la tëte d'or




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti