maanantai 24. marraskuuta 2014

Niinan 3 viikko!

Jokainen viikko minulla on mennyt vähän eri tavalla kuin Petralla ja Amandalla olen ollut koululla tietyn jakson ja töissä eripaikoissa tietyt jaksot. Toisen viikonkin aloitin keskellä viikkoa. Pidän siitä että viikkoihin tulee vaihtelua.

Tämä 3 viikko on sujunut muiden viikkojen tapaan hyvin ja nopeasti. Viikkoni Aroma beautessa loppui 19.11 ja heti seuraavana päivänä pääsin tutustumaan uuteen paikkaani josta kerron enemmän seuraavassa hoitolaa koskevassa postauksessa. Aloitin siellä heti 20 päivä työt.
Viikkoon on töiden lisäksi mahtunut paljon muuta. Vapaa aika ollaan oikeastaan käytetty Lyoniin ja sen rikkauksiin tutustumisella ja tietenkin ostosten parissa.

Pääsimme Torstaina tutustumaan muihin vaihto-oppilaisiin eräässä koulussa järjestetyssä pienimuotoisessa tapahtumassa. Vaihto-oppilaita oli mm. Ranskasta, Italiasta, Saksasta... Söimme illallista ja tutustuimme toisiimme paremmin. Seuraavana päivänä eli Perjantaina pääsimme isompaan koko päivän kestäneeseen tapahtumaan vaihto-oppilaiden kesken. Päivä alkoi Basilique notre dame de fourviere katetraalista joka sijaitsee ylhäällä mäen päällä ja sieltä näkee koko Lyonin. Otimme siellä koko sakista ryhmäkuvan. Mukaamme oli liittynyt uusia vaihto-oppilaita joten meitä oli aikamoinen joukko.
Jatkoimme siitä mäkeä alas puiston ja pienimuotoisen puutarhan läpi alas takaisin kaupunkiin kohti rantaa jossa mietä kaikkia odotti jokiristeily.
Risteily kulki Rhone jokea pitkin pitkän matkan ja siinä todella näki kaupunkia ihan uudesta perspektiivistä. Ilma oli aurinkoinen ja kaikilla oli hyvä mieli.
Päätimme risteilyn kongressi talolle jossa meitä odotti lisää ohjelmaa. Jaoimme koko ryhmän kahtia, toinen ryhmä pääsi ensin paikallisen maskeeraaja koulun oppilaiden käsittelyyn, jokaiselle maalattiin euroopan lippu kasvoihin. Sitten vaihdettiin ja jokainen pääsi myös tanssimaan ja harjoittelemaan flashmob koreografiaa illan esitystä varten.
Varsinainen ilta alkoi poika tanssiryhmän esityksellä jonka jälkeen seurasi liuta puheita ja palkintoja jaettiin paikallisille ammattikoulun oppilaille jotka olivat tehneet ammattiinsa liittyviä videoita. Ilta huipentui kaikkien vaihtareiden tanssiesitykseen ja pieniin cocktaileihin ja purtavaan.
Tapasimme myös yhden Suomalaisen pariskunnan, joista toinen oli opettaja ja tutustumassa Ranskaan ja mahdolliseen vaihto-oppilas kohde maahan. Oli hämmentävää kuulla suomea jonkun muun kuin meidän suusta.
Jokainen päivä täällä on ollut erilainen ainakin jollain tavalla ja se on vain hyvä juttu, mitä enemmän pääsee näkemään ja kokemaan sen parempi!
Seuraavassa postauksessa kerron 2 hoitolasta ja sen tarjonnasta!
Nyt kello näyttää jo sen verran että Bonne nuit kaikille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti