maanantai 24. marraskuuta 2014

Amandan ja Petran viikko 3

Maanantaina olimme koululla, aamupäivän seurasimme teoriatunteja. Iltapäivällä harojittelimme erilaisia leikkauksia mallipäälle.
Markkinoinnin oppitunti






 
Tiistaina piti olla koko päivä koulussa lukuaineita,mutta aamulla max laittoi viestiä olevansa kipeä joten näin ollen me saimme pitää vapaapäivän,jonka vietimmekin shoppaillen ja kaupungilla kierrellen.
Keskiviikonkin vapaapäivä meni samoissa merkeissä
Torstaina olimme töissä. Liikkeessä oli täysi hulina päällä, sillä vietettiin kuudetta kansallista kampaajien viikkoa. Olimme edellisen lauantain koristelleet liikettä ilmapalloilla, lipuilla sekä tehneet arpalappuja ja lahjoja.
 https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/l/t31.0-8/s960x960/10688170_365659173611494_1515254204912950515_o.jpg



Torstaina illalla menimme tapahtumaan, joka oli järjestetty kaikille eurooppalaisille vaihtareille jotka ovat Lyonissa. Saimme siellä illallisen, sekä tutustua italialaisiin, saksalaisiin, espanjalaisiin sekä ranskalaisiin opiskelijoihin.
Perjantaina meille kaikille vaihtareille oli järjestetty tapahtumarikas päivä. Aamupäivällä menimme Fourvieren katedraaliin ottamaan koko vaihtariporukan kanssa yhteiskuvia. katedraalilta jatkoimme saônen rannalle, josta nousimme risteilyalukseen.Risteilimme saônen kautta rhône joelle. Laiva vei meidät "kansainväliseen kaupunkiin" (cite internationale) , jossa ryhmämme jakautui kahtia. Puolet ryhmästä meni harjoittelemaan flashmob-koreografiaa illan kongressia varten. ja puolet menivät ottamaan europanlipun kasvomaalauksen. sitten ryhmät vaihtoivat paikkaa. Kongressin alettua kuuntelimme ja katselimme kun jotkut opiskelijat olivat tehneet alojensa esittelyvideoita, ja parhaat palkittiin. Tilaisuudessa esiintyi Lyonissa tunnettu hiphop-tanssiryhmä nimeltä Pokemon Crew. Tapahtuman melko loppupuolella vaihtariporukkamme nousi ylös ja rupesi pokemon crewin tanssijoiden kanssa tekemään flashmob- koreografiaa. Illan kruunasi pitkään odotettu cocktail-tilaisuus, jossa saimme keskustella vaihtarien sekä opettajien kanssa. Tilaisuudessa selvisi, että myös suomesta oli kaksi ihmistä saapunut kongressiin, Tapasmme heidät. Oli outoa kuulla suomea niin pitkästä aikaan joidenkin muiden suusta kuin toistemme.


Näkymä katedralilta


Risteilyalus
 

 





 

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10394785_10204654274293825_6770429109661223765_n.jpg?oh=e3572b13a82897b236a799147bdde72b&oe=54DEF41A
SEPR:in johtaja ja liikkeemme pomo


Lauantain työpäivä meni tavallisissa merkeissä. Saimme molemmat tehdä paljon pesuja ja värejä. Kiireinen päivä päätettiin takahuoneessa shamppanjalasillisilla työntekijöiden kesken. 


 Sunnuntaina säät suosivat meitä,nimittäin ulkona paistoi aurinko koko päivän ja oli n. 20 astetta lämmintä. Joten vietimmekin vapaapäivämme rhône joen varrella katsellen kauniita maisemia ja nauttien kelistä.

 Alan eroavaisuuksia suomessa ja ranskassa:
Kappa laitetaan eritavalla päälle: Naiset pukevat kapan kuin takin, ja miehet pukevat kapan samallailla kuin suomessakin.
Hiukset pestään aina kaksi kertaa shampoolla. Hoitoainetta ei laiteta, ellei asiakas erikseen pyydä, tai jos asiakas antaa luvan laittaa. Hoitoaineesta tulee lisähintaa palveluun. joillain asiakkailla on valmiiksi tuotuna oma hoitoaine liikkeeseen.
Värjäyksessä ei käytetä ristipääjakoa, vaan hiukset jaetaan kolmeen osaan. Sivut erikseen ja takaosa erikseen.
yleisimmin raitoja tehdään lastalla, laittaen kelmut aina jokaisen osion päälle.
Värin saa levittää kuka vaan, mutta leikkauksen ja kuivauksen tulee tehdä se, jolle aika on varattu.
Tippiä jätetään melkein aina.
jokaiselle asiakkaalle laitetaan kapan päälle pyyhe pesun sekä värjäyksen ajaksi. Leikkauksen ajaksi laitetaan leikkauskauluri. Niskaliuskoja käytetään vain miehillä.
Hiustenleikkauskonetta käytetään vain äärimmäisessä kiireessä, mutta hiustrimmerillä siistitään haitulat
Yleisimmät muotoilutuotteet ovat muotovaahto sekä hiuslakka.
Oppilaiden pitää tuoda koululle kaikki tarvittavat itse(harjoituspää, tuotteet, työvälineet, pyyhkeet, harjoituspäänpidike sekä föönit). Koululla ei ole mitään muuta kuin työpisteet, työtuolit sekä pesupaikat (joista tulee vain kylmää vettä).
Schwarzkopfin tuotteita paikallisessa tavaratalossa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti