perjantai 28. marraskuuta 2014

Niinan 4 eli viimeinen viikko ja hoitola numero 2!

20 päivä menin Delphinen ( joka on meidän eräänlainen opas ja vaihtovastaava, hän ollut oikein avulias kaikissa asioissa.) kanssa tutustumaan toiseen hoitolaani. Pääsinkin heti aloittamaan työt.

Hoitolan nimi on Centre/ Institut Emeraude ja se sijaitsee  30 bis avenue Auguste Blanqui, 69100 Villeurbannessa, joka ei ole ennen kuulunut Lyoniin, mutta sen kasvaessa se luetaan nykypäivänä osaksi sitä.
Omistaja on korkeasti koulutettu ja oikein mukava madame Silvie Ravier joka on kotoisin Lyonista. Hän myös pyörittää liikettään yksin.
Pääsin työpaikalle helposti, ensin taas täältä asunnolta bussilla Saxe Gambetaan ja siitä toisella bussilla 9 pysäkin päähän Aragoon ja hoitola sijaitseekin vain10 minuutin kävely matkan päässä.

Sarjana hoitolassa käytetään luonnonmukaista Jericho sarjaa jota muualta täällä Lyonista ei löydy tai ei  ainakaan läheltä. Sarja tuotetaan Israilissa ja useissa ellei jopa kaikissa käytetään/ mukana on kuolleen meren mineraaleja. Sarja on hyvä ja oli mielenkintoista tutustua siihen paremmin kun en aikaisemmin tiennyt siitä mitään nimeä lukuunottamatta.
Hoitolassa myydään myös kyseistä sarjaa sekä muuta kosmetiikkaa, ja koruja ja asusteita. Valikoima on suuri.
Oli hauska kuulla että edellisen työpaikkani Sylvie tuntee läheisesti tämän Emeraudin Silvien, vaikka välimatkaa hoitoloiden välillä onkin jonkin verran.

Emeraudessa on 3 hoitohuonetta. Ensimmäinen oli valoisa ja merihenkinen. Siinä huoneessa mm: tehtiin kasvohoitoja, hierontoja, selänpuhdistuksia/kuorintoja, laitehoitoja...
Toinen huone taas oli sisustettu tummemmin ja se oli myös pienempi. Siinä tehtiin pääasiassa isompia vartalohoitoja, body wrappejä , kiinteyttäviä tonic hoitoja, aineenvaihduntaa nopeuttavia lämpö wrappejä ja hierontoja yms... Kolmas huone oli myös sisustettu tummin sävyin ja siellä tehtiin myös vartalohoitoja mutta myös vahauksia ja sokerointeja yms..

Työtehtäviini Emeraudissa kuului mm. Liikeen siisteyden ylläpito, asiakkaiden vastaanotto, hoitojen seuraaminen ja niihin paremmin tutustuminen. Paperityöt kuten arkistointi. Tuotteiden hinnoittelu ja niihin paremmin tutustuminen.
Hoitoja tässä liikkeessä en valitettavasti päässyt pahemmin tekemään, ja ymmärrän sen koska Silvie pyörittää paikkaa yksin ja asiakkaita on sen mukaan mitä hän tekee. Myös tämä kuukausi on kuulemma hyvin hiljainen täällä. Minusta tuntui pahalta se, että hän pyyteli sitä anteeksi minulta. Olisi toki ollut ihana pästä kunnolla hommiin, mutta asia oli miten oli. Ja onneksi pääsin edellisessä paikassa  hommiin, ja minusta on mielenkiintoista päästä tekemään monenlaisia asioita ja tässä 2 eri hoitolassa olo aikana se toteutui.
Onneksi pyysin myös tytöt eli Amandan ja Petran minulle hoitoihin kun oli sopiva rako ja Silviestä se oli loistava idea. Molemmat saivatkin kokovartalo hieronnat ja heillehän ne kelpasi. Puhuimme myös Silvien kanssa paljon hoidoista ja niiden eroista Suomen ja Ranskan välillä, sekä työllistymisestä yms.

Niinkuin esille onkin jo tullut  täällä työllistyy todella huonosti, eikä pelkästään kauneudenhoito alalla vaan ihan yleensäkin. Silvie kertoikin että jos ei halua lihamestariksi saa töitä kyllä etsiä, lihamestareille kuulema töitä kyllä riittäisi. Olen myös täällä olo aikana kuullut monilta nuorilta että töitä on todella vaikea saada, ja että monet kosmetologit aloittavatkin työnsä ns. "seinäruusuina" eli seisomalla vain asiakkaiden esillä.
En väitä että Suomessa olisi todella helppo saada töitä, mutta kokemuksistani se ei todellakaan ole näin vaikeaa.

Koko viikko jonka sain Emeraudessa viettää oli oikein mukava, Silvie ja asiakkaat ottivat minut oikein hyvin vastaan ja olivat avoimia opettamaan ja ottamaan minut hoitoihin mukaan. Siksi onkin vähän haikeaa lähteä täältä, olenhan jo joutunut hyvästelemään opettajien lisäksi kaksi "työnantajaani".
Mutta Silvien sanoin: Olihan tämä jo toinen kertasi, sitä ei tiedä vaikka vielä tavataan, kolmaskerta todensanoo.
Saa nähdä! Todella mukavaa on ollut! Seuraavassa postauksessa vielä vinkkejä teille ketkä olette vaihtoon ajatelleet lähteä, olkaa rohkeita ja ottakaa asioista selvää, sitä ei tiedä vaikka olisit seiraava reissuun lähtevä!



Tässä hieman kuvia paikasta:

                                           Hoitola sijaitsee kivalla syrjäisellä kävelykadulla

                                    Pääsin loppuviikosta koristelemaan ikkunan Jouluvaloin
                                                             Meri henkinen hoitohuone
                                           Liikkeessä oli myös Jericho hoito sarjaa myynnissä
                                              Liikkeessä oli myynnissä myös paljon muuta.
                                                          Aurinkoinen syksyinen ilma

                                        Myös kynsiä ja geelilakkauksia on liikkeessä tarjolla

                    Hoitohuone jossa tehdään pääasiassa body wrappejä sekä muita "isompia hoitoja"
                           Tässä huoneessa tehdään mm: Kuumakivi hierontoja, vahauksia yms.
                                    Viimeisenä päivänä sain seurakseni vielä ihanan ystävän!
                                               (Mikä teki lähdöstäni vielä vaikeampaa:D!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti