keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Amandan viikko

Tiistaina aamulla menimme koululle SEPR:iin. Sieltä pienen esittelykierroksen jälkeen Delphine vei minut työharjoittelu liikkeeseeni, jonne sitten jäin loppupäiväksi.

Wilfrid Karloff Salon oli todella hieno, siisti ja ylellinen. Liikkeessä on päivittäin neljä työntekijää, opiskelijoita on kolme, opiskelijat ovat kaksi päivää koululla ja kolme päivää liikkeessä. Itse omistajalla on kaksi muuta liikettä joissa hän vuorottelee. 

Liike sijaitsee Avenue des Freres Lumiere:lla, jonne asunnoltamme kestää noin 30 minuuttia bussillasekä metrolla.

Tässä hieman kuvia liikkeestä. 









Liikkeessä käytettävät tuotesarjat ovat KMS California sekä Goldwell.








 




Suoraansanottuna ensimmäinen viikko ei ole ollut odotusten mukainen. Englanninkielentaito työntekijöillä (ja ylipäätään ihmisillä) ei ole kovin hyvä. Ymmärrän ranskaa jonkin verran, ja suurimmaksi osaksi olen pärjännyt liikkeessä sen avulla. Liikkeen omistaja, Wilfrid, kyllä puhuu jotenkin englantia, mutta hän on todella kiireinen kun hänellä on koko ajan asiakkaita eikä hän ole tuossa liikkeessä päivittäin. 
Työtehtäviini tälläviikolla on kuulunut muunmuassa siivoaminen, tiskaaminen, pyykkäys sekä muutaman kerran hiustenpesu. 

Liikkeessä käy hyvin paljon asiakkaita, ja kaikki ovat todella kiireisiä. Kenelläkään ei ole kunnolla aikaa selittää ohjeita, eikä kielitaitoa, ja kääntäjällä kaikki ei toimi.

Näissä merkeissä meni siis ensimmäinen viikko, tiistaista lauantaihin töissä 9-17. Lauantaina ystäväni Sveitsistä tuli kylään ja kiertelimme kaupungilla. Sunnuntaina menimme katsomaan Basilisque Notre Dame de Fourviereä ja illalla ystäväni lähti takaisin Sveitsiin.
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti