maanantai 17. marraskuuta 2014

Niinan toinen viikko!

Toisella viikolla pääsin työskentelemään hoitolaan. Hoitolan nimi on Aroma beaute l´institut ja se sijaitsee Croix-Roussessa Lyonissa, pääsen sinne 30 minuutissa 1 bussilla ja 4 eri metrolla. Matka ei kuitenkaan ole paha koska metrolla on helppo liikkua ja ne ovat vain parin pysäkin matkoja. Croix-Rousse on mukava pieni kylä, jollaista Lyonissa ei muualla ole. Siellä on kivoja pieniä kauppoja ja paljon mielenkiintoista nähtävää.

Aroma beaute on kylän ainoita hoitoloita ja asiakaskunta on sen mukainen, paikka on todella suosittu ja ihmisiä tulee sinne myös muista kylistä.
Työn tekijöitä siellä on kaksi oikein mukavaa rouvaa jotka omistavat paikan. Hoitola on kahdessa eri kerroksessa alhaalla on vastaanotto ja mahdollisuus tehdä kynsiä sekä maskeerauksia ja alhaalla on myös yksi hoitohytti jossa pääasiassa tehdään vahauksia.
Yläkerrassa on 3 isoa hoitohyttiä jokainen eri sävyin sisustettu. Tunnelma hoitolassa on oikein rauhallinen.

Tuotesarjana he käyttävät oikeastaan kokonaan YONKAN tuotteita, jotka olivat minulle jo entuudestaan tuttuja, mutta oli mukava löytää hyviä ja mielenkiintoisia uusia tuotteita. Meikeissä he luottavat monen muiden tavoin Peggy sageen.

Työtehtäviini hoitolassa kuuluu mm. Asiakkaiden vastaanotto, joka kielimuurista huolimatta on sujunut hyvin. Pyrin puhumaan niin paljon Ranskaa kuin vaan osaan, mutta onneksi moni ymmärtää edes vähän englantia ja elekieltä on hyvä käyttää. Toki olen työkavereiltani saanut apua ja he ovat esitelleet minut asiakkaille jotka ovat olleet hyvin vastaanottavaisia ja kiinnostuneita minusta ja Suomesta. Muita työtehtäviä on: Pitää liike siistinä, tehdä hoitoja ja seurata hoitoja joita pomoni minulle näyttää. Purin ja pakkasin myös tuote paketteja.

Eroja työkulttuureissamme löytyy, mutta paljon on samoja asioita ja tapoja toimia.  Niinkuin jo viimekerralla täällä Ranskassa ollessani huomasin ja sain selville. Täällä esimerkiksi jalkahoito on hyvin "pinnallinen ja esteettinen" jalkahoitoon oikeastaan kuuluu vain kynsienviilaus, lakkaus ja hieronra ehkä ns. "pahimmissa" tapauksissa raspaus. Poraa tai veistä ei käytetä. Muut jalan virheet ovat lääkäreiden hommaa. Kun kerroin työpaikallani miten Suomessa jalkahoito tehdään he olivat hyvin ällistyneitä ja kiinnostuneita siitä miten laajasti meitä koulussa opetetaan.
 Muita eroja tai ehkä lähinnä mielipide eroja oli myös vahauksissa. Pääsin heti tekemään ja kerroin omia mielipiteitäni. Huomasin että heillä vahauksia tehtiin huomattavasti eniten sinä aikana mitä hoitolassa sain viettää. He käyttävät ja levittävät runsaalla kädellä vahaa alueelle jota käsitellään ja hetken kuluttua repivät sen pois. Myös suomessa tehdään näin. Mutta kerroin miten edellisessä työharjoittelu paikassani tein vahauksia ja mistä itse pidän he eivät olleet ollenkaan samaa mieltä. Nimittäin liuskojen kanssa tekemällä. Mielipiteitä on moneen lähtöön mutta ranskalaisilla on kiinnostava tapa ilmaista mielipiteensä hyvinkin suoraan.
Hoitola vietti heti ensimmäisinä päivinä 10-vuotis juhlaa ja pääsin seuraamaan ja juhlimaan hoitolaa asiakkaiden ja muiden kanssa. Juhlissa tein asiakkaille pika manikyyrejä joihin kaikki oli oikein tyytyväisiä, myös maskeerausta oli tarjolla sekä paljon herkkuja ja nautittavaa. Myös kuohuvaa asiakkaille, mihin Suomessa taas tarttisi anniskelu luvan. Tätä he ihmettelivät myös.

Huomasin ja opin myös monenlaisia hyödyllisiä uusia hieronta menetelmiä. Huomasin myös että pomoni tykkäsi käyttää varsinkin kasvohoidon yhteydessä ja muutenkin tuoksuja ja öljyjä herätelläkseen asiakkaan aisteja. Myös rauhoittavalla musiikilla oli iso osa jokaisessa hoidossa, musiikki soi koko hoitolassa ihanasti luoden rauhallista ilmapiiriä.
Kiinnitin myös huomiota siihen miten älyttömän siistiä hoitolassa oli. Kaikki oli juuri eikä melkein, pyyhkeet viikattiin kaikki samalla tavalla ja kaapeissa tuotteet olivat täydellisessä järjestyksessä., tuotteet rullattiin aina sitä mukaan miten ne väheni.Oli hyvin tarkkaa ettei edes käsiä pestäessä saanut jättää vesiroiskeita näkyviin ja pyyhe piti taitella nätisti. Ihailtavaa sinäänsä että pystyy kaiken kiireen keskellä toimimaan niin.
Tulin oikein hyvin toimeen vaikka toinen rouvista ei englantia oikeastaan puhunutkaan.
Omistaja on aiemmin toiminut yli 10 vuotta kosmetologi opettajana, se huomattavasti auttoi siihen miten hyvin hän neuvoi ja kuunteli minua. Viikko oli oikein mukava, olisin mielelläni ollut siellä pidempäänkin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti