torstai 13. marraskuuta 2014

Niinan viikko

Toisin kuin Petra ja Amanda viikko, minä aloitin viikkoni koululla parin ensimmäisen Lyoniin ja paikkohin tutustumis päivän jälkeen.
Ensimmäinen päivä koululla sujui mukavasti, oikean luokan löydettyäni pääsin heti hommiin. Pääsin näyttämään miten kotipuolessa on opettu käsihieronta ja manikyyrin järjestys. Paljon eroavaisuuksia hoitojen kesken on, mutta paljon myös samaa. Esimerkiksi yleisesti hoidoista sanottanu kaikki on paljon pinnallisempaa ja hellempää. Hieronnat ja jalkahoitokin on enemmän sitä esteettistä puolta. Jalkojen epäkohtiin ei syvemmin puututa, se on lääkärien hommaa. Toki eroja varmasti hoitoloissa ja tavoissa on.
Kaikki koululla ottivat minut hyvin vastaan, kielimuurista huolimatta. Yleisesti sanottuna eri luokilta joissa sain vierailla aina löytyi yksi henkilö joka puhui englantia, jopa todella hyvin.
  Pääsin heti ensimmäisellä viikolla tutustumaan ihan uuteen hoitoon. Nimittäin rintojen hoito. Johon kuului niin naamio, seerumi, kokovaltainen hieronta, stimulointia sähkön avulla. Se oli mielenkiintoista ja siinä oppi paljon uutta ja se oli myös yllättävän rentouttava. Täällä se on kuulema yleistä hoitoloissa. Meillä Suomessa ollaan vähän etäisempiä päästämään ihmisiä lähelle.

Olen päässyt myös osallistumaan useille teoria tunneille, ja olen itsekkin yllätynyt siitä miten paljon oikeasti ymmärrän ranskaa. Teoria tunnit käsitteli mm. Rintahierontaa, hygienia asioita, ihonkerroksia ja ihotauteja.


Pääsin myös osallistumaan minulle mieluiselle tunnille meikkauksen parissa. Pääsin maskeeraamaan erään tytön ja pääsin myös malliksi. On ollut mukava huomata miten hyvin he ottavat tunneilla mukaan, vaikka yhteinen kommunikointi on vaikeaa. Oppilaita ja opettajiakin kiinnostaa kovasti Suomi ja se miten meidän opiskelu Suomessa tapahtuu.

Eroa täällä opiskelussa on myös se, että opiskelijoiden täytyy hankkia paljon enemmän asiota, tavaroita ja jopa tuotteita, toisin kuin meidän joitain tiettyjä tavaroita lukuunottamatta.
Tuotteina täällä näkee paljon Yonkaa, monesti oppilaat ostavatr halvempia yleiskosmetiikka tuotteita joita käyttää harjoitteluun. Koululla meikkipuoli oli toteutettu Make-up foreverin meikein, joka on täällä kova sana. Myös SLA- sarjan meikkejä näkyi paljon.

Viikko koululla oli oikein mukava. Kouluun pääsee helposto suoraan metrolla ja sen jälkeen täytyy vain kävellä pieni matka. Ruoka oli monipuolista, jokseenkin vaikeasti saatavilla. Vaikkakin ruokatunti kestää täällä tunnin, on jonossa monta muutakin nälkäistä:D

Oli mukava palata tutulle koululle, ihmisiä kummastuttaa se miten hyvin me puhumme englantia, meitä taas hämmästyttää miten vähän oikeasti ihmiset osaavat englannin perus sanastoa, vaikka se olikin tiedossa. Onneksi molemmat osapuolet ovat tulleet hyvin vastaan englannin ja ranskan sekoituksella ja hymyssä suin.
Viikko oli onnistunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti